tiistaina, heinäkuuta 5

Kesäduuniblues

Vaikka kesähelteet hellivät ja välillä vesisade jäähdyttää, niin työhuoneessa kelivaihtelut eivät tunnu. Kesätyöt nettisivujen päivittäjänä pitävät kiinni arkirutiineissa (muistaa aamulla herätä ja mennä illalla nukkumaan), jolloin iltapäivästä töiden jälkeen kerkeää hyvin harrastaa kesäisiä askareita. Itselläni on ollut suuri haave käydä tutustumassa Jyväskylän toriin, jossa on tarjolla jos jonkinlaista ravinnoksikin kelpaavaa nautittavaa ja ihmiset tuntuvat viihtyvän siellä ihan hengailu-mielessäkin, ravintolassa käyden tai jäätelöä syöden suihkulähteen juurella. Ehkä ennätän sinne vaikka jo tänään, töiden jälkeen! Viikonloput menevätkin maaseutumatkaillessa omalle peruna- ja mansikkamaalle sekä mökkeillessä.


Oma maa mansikka...
Mansikkamaani tuotti jo hedelmää, sillä kun pääsin maalle katsomaan kuinka rikkaruoho kasvaa, näkyi mansikkamaalla punaista väriä eikä se ollut edes linnunraato. KYLLÄ, sieltä löytyi heti noin 15 mansikkaa syötäväksi, enkä ole eläissäni nähnyt niin isoja mansikoita (jollei lasketa niitä Espanjalaisia mansikoita, joiden syömisen jälkeen kasvaa viikset).

Perunamaa mustikka(ko?)
Perunamaahani istutin 20kg perunaa ensimmäisillä helteillä. Nyt kun kävin katsomassa sitä, oli perunantaimet jo polvenkorkuisia. Perunamaani täytyi mullata, eli kääntää ämmänauralla multa perunantaimien välistä, jotta perunat peittyisivät ja saisin jonkinlaista satoa.

(Kuvia tulossa, kunhan kerkeän päivittää)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti