Sanastoa

Ainejärjestö on opiskelijajärjestö, joka yleensä järjestää alan opiskelijoille tapahtumia, tilaa opiskelijahaalarit ja mahdollisesti muita vaatteita, huolehtii opiskelijoiden eduista ja edistää opiskelijoiden yhteenkuuluvuutta. Tietotekniikan ainejärjestö on Linkki Jyväskylä ry.

Esteettömyys on tärkeä osa yliopisto-opiskelua ja tarkoittaa sitä, että jokaisella olisi mahdollisuus opiskella yliopistossa ilman esteitä. Esteetön yliopisto kattaa esimerkiksi inva-palvelut (löytyy hissi, ramppi pyörätuolille, tulkki), mahdollisuuden opiskella ilman häiriköintiä ja mahdollisuus opiskella (esteetön työympäristö). Lisätietoa yliopiston esteettömyydestä.

Jyväskylän yliopisto on kohta 80 vuoden ikäinen yliopisto, jonka juuret on 1863 Jyväskylään perustetussa suomen ensimmäisessä suomenkielisessä opettajankoulutusseminaarissa. Jyväskylän yliopistosta löytyy 7 eri tiedekuntaa. Yliopisto on saanut laatuauditoinnin laadukkaasta opetuksesta! Lisätietoa JY:stä.

Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunta on yliopiston opiskelijoiden etu- ja palvelujärjestö, joka on perustettu 1934.
JYY:n sivuilta "Jokainen Jyväskylän yliopiston tutkinto-opiskelija liittyy JYYn jäseneksi maksamalla ylioppilaskunnan jäsenmaksun. JYYn tärkein tehtävä on jäsentensä edunvalvonta niin yliopistolla kuin ympäröivässä yhteiskunnassa. JYY on jäsenenä Suomen ylioppilaskuntien liitossa (SYL), joka edustaa Suomen korkeakouluopiskelijoita valtiovaltaan ja muihin yhteiskunnallisiin sidosryhmiin päin." Lisätietoa JYY:stä.

Opiskeluun kuuluu vahvasti...
Demot eli demonstraatiot, joissa tehdään käytännön tehtäviä.

Harjoittelu sekä omassa pääaineessa että sivuiaineissa. Oman pääaineen harjoittelu on esimerkiksi tietotekniikalla 3kk jakso IT-alaan liittyvien töiden tekemistä, joita voi tehdä esimerkiksi kesällä. Sivuaineessa saattaa myös olla harjoittelu, kuten opettaja-opiskelijoilla on oman oppiaineen harjoittelutunteja kouluissa tai yrityksissä.
Labra eli laboratorio ei liity yliopistossa mitenkään sairaalamaailmasta tuttuun laboratorioon muuten, kuin että molemmissa testataan jotakin. Opiskeluun liittyvässä labrassa testataan esimerkiksi tietotekniikassa verkkoon liittyviä asioita, kemiassa kemiallisiin kokeisiin liittyviä asioita...
Luennot eli tilaisuudet, joissa kerrotaan teoreettista tietoa kurssin asioista. Massaluennoiksi sanotaan luentoja, jotka pidetään isoissa auditorioissa, jonne mahtuu noin 200-400 opiskelijaa.