maanantaina, huhtikuuta 25

Pyöräilykesä

Kesä on ulkoliikuntaharrastuksien kulta-aikaa ja varsinkin Jyväskylässä pyöräily tuntuu olevan voittaja lajien suhteen - ihan yksiselitteisesti siksi, että Jyväskylässä pystyy liikkumaan pyörällä mihin tahansa. Kampus-alueella liikkuessa on kätevintä mennä pyörällä tai kävellen, kauppareissut sujuu isompiin marketteihinkin pyörällä, jollei ostoslistalla ole monta kymmentä kiloa tavaraa...

Olen tavannut liikkua useimmiten autolla matkat yliopistolle, ihan siksi, että matkaa on useampi kilometri ja kauppareissut menee samalla matkalla. Nyt kuitenkin olen tuunannut itselleni hienon pyöräilykypärän ja uudenkarhea pyörä odottaa pihassa. Jos saisi otettua spurtin ja pyöräilyä kesällä vaikka lähikirjastoreissut tai jopa matkat yliopistolle!

Pyöräilykypäräkin on ollut jonkinlainen hirvitys itselleni aina, joka ei vaan voi olla mikään mukava juttu. Kuitenkin kun mietin millaisia mäkiä Jyväskylä tarjoaa ja millaista (muiden) autoilijoiden liikennesääntöjen noudattaminen on ollut, niin suosittelen lämpimästi kypärän pitämistä!

Pyörä ei tietenkään ole mikään mummo-helkamapyörä, vaikka se sopisi kampuksen katukuvaan parhaiten, vaan jopoa astetta moTernimpi Chat-pyörä. On myös hyvä tiedostaa, että jopa Jyväskylässä on pyörävarkaita, joten lukko täytyy ehdottomasti olla ja mieluiten hyvä sellainen. Chat-pyörässä on itsessään jo suunnittelussa hyödynnetty vaijerilukko, joka sujahtaa ajon ajaksi rungon sisään. Ei silloin, kun minä olin pieni...

Kommentoi ja kerro omista pyöräily ja kypärä -muistoista ja kokemuksistasi!


4 kommenttia:

  1. Kannattaa ehdottomasti lenkkeillä tai pyöräillä Jyväsjärven ympäri. Matka taittuu myös rullaluistimilla, koska koko reitti on asfaltoitu. :)

    VastaaPoista
  2. Ihmeellisen näköinen pyörä :o. Mutta kannattaa olla mamis ja käyttää kypärää! Nekään ei yllättäin oo samanlaisia pottia kun ala-asteella joskus toistakymmentä vuotta sitten.

    VastaaPoista
  3. Millaisen kypärän olet tuunanut itsellesi? :)

    VastaaPoista
  4. Tuunaamiseni oli lähinnä entisöintiä: Löysin mummolan lelulaatikosta iäisenvanhan "pottakypärän", joka oli aikansa elänyt. Poistin siitä ylimääräiseksi kokemiani kankaita (jostakin syystä koko kypärän sisäpuoli oli vuorattu kankailla, jonka sisällä oli pehmustetta), liimasin styroksisen sisäpinnan kiinni ulkokuoreen, poistin hieman lapselliset vauhtiraita-tarrat kyljistä ja annoin sille uuden mustan kiillon! Vielä kun saisi hankittua siihen sisäpuolelle pehmusteet, ettei joka töyssyssä kolisisi kypärä päähän... :) Tuli muuten aikas magee, mutta tarvii muistaa näissä kypärän ehostamisissa se, ettei niihin saisi lisätä mitään aineita, jotka voivat haurastuttaa sen rakennetta; sitten se kypärä on ihan turha, jos pää kolisee asfalttiin..

    VastaaPoista