torstaina, syyskuuta 22

Uudet opiskelijat

Melkein kerkesin jo odottaa syksyä, kun alkaa hallittu kaaos uusien opiskelijoiden etsiessä saleja, opettajien juostessa tietokoneelta toiselle ja luokasta toiseen. Itse sain osallistua tekemällä ensimmäisen päivän yhteiseen tilaisuuteen (nimenhuuto) diaesityksen ja tutoroimalla maisteri-fukseja, eli niitä uusia opiskelijoita, jotka ovat tulleet suorittamaan suoraan maisteriopintoja. Ainejärjestö otti uudet opiskelijat vastaan kahvin, keksein ja karkein sekä laitoksen väki toivotti kaikki tervetulleeksi niin yhteisissä tapaamisissa kuin omissa työhuoneissaan.


Fuksiaiset
Eilisissä fuksiaisissa meno oli kuulema jälleen yhtä railakas kuin ennenkin, harmikseni jouduin olemaan kotona paranemassa kuumeesta. Fuksiaiset näkyivät vielä tänäänkin tunneilla, jossa salit kaikuivat tyhjyyttään - nyt on tutustuttu luonnontieteilijöihin ihan kunnolla!
Fuksiaisissa yleensä lähdetään pienissä ryhmissä suunnistamaan kampuksella kohti rasteja, joissa suoritetaan tehtäviä. Tehtävistä sekä tuomariston lahjonnasta annetaan pisteitä (kotiviiniä mehupulloon), joista viimeisellä rastilla voi ansaita haalarimerkin sekä ilmaisen sisäänpääsyn paikalliseen ravintolaan. Pääasiana on ollut tutustua muihin uusiin (ja vanhoihinkin) opiskelijoihin.

Opiskelut
Sen lisäksi, että olen itse opiskellut, olen ollut opettamassa eli katsomassa kun muut opiskelevat. On hienoa nähdä kuinka uudet opiskelijat ryhmäytyvät ja lähtevät porukassa luennolle. Välillä käytävillä kävellessä korviin kantautuu puheensorinaa ja nurkan takaa löytyy porukka opiskelijoita tekemässä ryhmässä tehtäviä. Suurin osa jopa tervehtii toisiaan aivan kuin vanhoja tuttuja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti