lauantaina, joulukuuta 3

Esittelyssä opintoneuvoja Paavo

Haastattelin Paavoa, joka toimii tietotekniikan laitoksella ohjelmisto- ja tietoliikennetekniikan maisteriohjelman opintoneuvojana (ikäänkuin opo).



Opiskelu
Lukion jälkeen totesin että ilmeisesti kuuluu opiskella lisää, ja yliopistossa on varmaan hyvät mahdollisuudet siihen. Hyvin monet alat taiteista ja kielistä puhtaaseen matematiikkaan kiinnostivat, mutta mitään suosikkia ylitse muiden ei ollut. Melkeinpä arpaa heittämällä päädyin opiskelemaan fysiikkaa Jyväskylän yliopiston fysiikan laitokselle. Ensimmäisten opiskeluvuosien aikana sitten hahmottui että ainakaan fysiikka ei ole meikäläisen juttu. Tietotekniikka oli sitten toinen yritykseni yliopistomaailmassa, ja tällä kertaa nappasi paremmin.


Jatko-opinnot
Yliopisto ympäristönä kiehtoi minua jo fysiikkaa opiskellessani, vaikka se oppiaineena ei itselleni sopinutkaan. Jollain tapaa aavistelin, että reissu akateemiseen maailmaan tulee olemaan pidemmänluonteinen. Pian sen 
jälkeen, kun pääaineeni virallisesti vaihtui tietotekniikaksi, oli vuorossa sovellusprojekti-opintojakso, ja ilmeisesti hakulomakkeessa ilmaisemani toive "jotakin tieteelliseen laskentaan liittyvää" oli otettu huomioon... Sovellusprojektista alkoi muutaman vuoden jakso töitä, opintoja sekä pro-gradu -tutkielmakin, tavalla ja toisella liittyen paikalliseen yritykseen nimeltä Numerola. Gradun yhteydessä tutustuin lähemmin Tietotekniikan laitoksen tutkimustyöhön ja henkilökuntaan, ja sen jälkeen olen pikkuhiljaa, muutaman projektin kautta, päätynyt nykyiseen 
tilanteeseen, jossa alkaa olla jo hiukkasen kiire saada väitöskirjan edellyttämä tutkimus kunnolla vauhtiin.


Työllistyminen
Omalla kohdallani ensityöllistyminen tapahtui tosiaan puolivahingossa opintojen aikana, mikä ei taida olla tietotekniikan alalla harvinaista. Toki tässä nyt vielä hetki ollaan tohtorikoulutettavana, jonka jälkeen vasta voidaan puhua varsinaisen uran alkamisesta. Väitöskirjan jälkeen suunnitelmissani on noudattaa yleistä kahden sanan ohjetta, "post-doc ulkomailla". Tehdään kuitenkin asia kerrallaan. Erittäin luottavainen olen jo tässä vaiheessa, että löydän mielekkäitä työtehtäviä ja -paikkoja kaikissa tulevaisuuden vaiheissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti